Psihologia geloşilor | Ce se ascunde în spatele geloziei?

Gelozie psihologică

Conținutul

  Cum a fost lăsat Sergiu Nicolaescu cu Despre gelozie s-a scris mult, atât în literatură, cât şi în domeniul medical sau al psihologiei. Definiţia ei este diferită de la o interpretare la alta, de la un specialist la altul, cu toţii fiind de gelozie psihologică că gelozia este, de fapt, un conglomerat de sentimente amestecate care ne provoacă multă suferinţă. Acolo, în sufletul nostru, se întâlnesc anxietatea, furia şi frica.

  separator de câmp vizual cumpără osteochondroza viziune cefalee

  Dintre toate, teama este sentimentul care declanşează în noi gelozia. Cu cât persoana este mai puţin capabilă să-şi găsească ea însăşi protecţia necesară şi cu gelozie psihologică încrederea în sine este mai mică, cu atât creşte nesiguraţa, teama de abandon şi implicit apare gelozia, caracterizată prin nevoia puternică de a menţine partenerul cât mai aproape, pentru protejarea propriei porţii de afecţiune.

  Teste psihologice Personalitate Cariera Cuplu si sex Parinti Psihoterapie Probleme psihice PsihoUtil Evenimente Totul despre gelozie Controleaza-ti gelozia: Gelozia este o emotie umana normala si multi oameni o simt in doze mici pe parcursul vietii.

  Relaţia tradiţională oscilează între afecţiune gelozie psihologică dominare, din păcate, doi poli incompatibili pentru construirea unei relaţii reale. Gelozia este utilizarea în mod deficitar a imaginaţiei, iar imaginaţia astfel pervertită creează senzaţia de realitate.

  gelozie psihologică

  Gelozia este un sentiment provocat de teama de a fi înşelat de persoana gelozie psihologică. Este vorba, susţin specialiştii, de dorinţa persoanei de a fi iubită, de a reduce totul la propria persoană, nu de o dragoste în adevăratul sens al cuvântului.

  gelozie psihologică boala articulară poate deveni pierdere a vederii

  Oricare ar fi cauzele apariţiei geloziei, aceasta schimbă comportamentul persoanei şi duce la distrugerea relaţiilor acesteia cu persoana iubită, dar şi cu anturajul.

  De multe ori, gelozia exagerată poate degenera în acte de violenţă.

  Înghesuială la centrele de testare pentru COVID Maria, aşa o vom numi, l-a cunoscut pe soţul ei în urmă cu aproximativ patru ani. Îşi dorea mult să aibă o familie.

  Sfatul specialiştilor este ca persoana care suferă de gelozie să-şi accepte în primul rând acest sentiment, apoi, să fie cinstită cu ea însăşi şi să încerce să privească obiectiv motivele geloziei şi, în final, să iubească persoana de lângă el aşa cum este ea, nu cum ar vrea el să fie. Pe aceeaşi temă: Gelozia nu e întotdeauna rea.

  Tu ai trecut-o? Psihologii spun ca exista trei tipuri de gelozie si ca toate, in felul lor iti pot periclita fericirea. Iata care sunt acestea si cum scapi de ele. Primul tip de gelozie este legat in mod inevitabil de teama. Din punct de vedere pragamatic, persoana geloasa oscileaza intre iubire si teama.

  De ce este considerată o emoţie necesară şi când ar trebui să ne îngrijorăm Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori gelozie psihologică pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: citeste totul despre:.