Cauza aparitie Hipermetropie

Hipermetropie

Conținutul

  In mod normal, cand o persoana priveste un obiect, razele de lumina trec hipermetropie hipermetropie pentru a ajunge la retina, determinand mesaje neurologice ce sunt transmise de la celulele retinei prin nervul optic la centrele vederii din creier, acesta procesand informatia si vederea fiind posibila.

  stimulare vizuală complexă pe un computer ce alimente sunt cele mai bune pentru vedere

  Concentrarea razelor de lumina trebuie sa fie pe o portiune mica a retinei, in caz contrar, imaginea este incetosata iar rolul de a focaliza lumina revine corneei si cristalinului.

  In cele mai multe cazuri, hipermetropia este de natura fiziologica, focalizarea razelor de lumina fiind in spatele retinei si nu pe retina, ca urmare a unor disproportionalitati ale lentilelor oculare: corneea usor curbata, cristalinul impins in interiorul ochiului sau hipermetropie ocular cu diametrul anterro-posterior hipermetropie.

  hipermetropie

  Persoanele cu acest hipermetropie de refractie nu au capacitatea de a focaliza obiectele aflate in proximitate sau in departare, din cauza unor modificari aparute la nivelul corneei si cristalinului, ele depunand in mod constant un efort de acomodare pentru a reusi sa focalizeze. Principalele simptome ale hipermetropiei sunt: vederea hipermetropie, in special pentru obiectele aflate la o distanta mica; dureri hipermetropie cap frecvente; durere si tensiune oculara; vedere incetosata in spatii intunecate sau pe timpul noptii.

  hipermetropie tonometru oftalmic fără contact

  Vino la Lensa si beneficiezi de consultanta specializata si o gama larga de produse din care il poti alege pe cel perfect pentru tine.