Oftalmologia in epoca moderna

Istoria oftalmologiei, Oftalmologie

Consultaţii de oftalmologie, gratuite - NovaTv Mediaş

Spitalul de Oftalmologie Infosan este deschis pentru consultații si operatii, zilnic luni-vineri între orele Se respectă toate măsurile epidemiologice pentru prevenirea răspândirii infecțiilor. Andreea Ciubotaru — medic primar oftalmolog Mulți părinți ne întreabă de ce este necesar să le punem picături copiilor lor, mai ales că adesea vederea lor este bună și nu există semne de boală.

Ce rol au picăturile în cadrul controlului oftalmologic Ei, bine, pentru a înțelege motivul, trebuie să aflăm mai întâi cum funcționează ochiul. Dar istoria oftalmologiei ce rol au picăturile și ce informații noi ne furnizează ele și cum le utilizăm în practica medicală istoria oftalmologiei beneficiul pacientului.

Raspundem tuturor solicitarilor

Ochiul poate fi asemănat cu un aparat de fotografiat. Pupila este diafragma, iar prin mărirea, respectiv micșorarea deschiderii sale lasă să pătrundă mai multă sau mai puțină lumină în interior.

tehnologie de chirurgie pentru corectarea laserului epilesic

Acest lucru este posibil prin contracția unor mușchi mici din interiorul ochiului — mușchii ciliari. Deoarece copiii au o amplitudine a acomodației istoria oftalmologiei mare, este posibil ca acuitatea lor vizuală să fie bună, în ciuda unor erori de refracție semnificative.

Atunci când măsurăm dioptriile fără picături, mușchii ciliari sunt activi. Astfel, aparatul va înregistra fie o valoare mai mică a hipermetropiei, fie o falsă miopie în cazul emetropilor sau, la pacienții miopi, o dioptrie mai mare decât cea reală.

Consultul oftalmologic: cu sau fără picături

Diferențele dintre dioptria reală și cea măsurată de dioptron sunt cu atât mai mari cu cât ochiul este mai obosit. Oboseala este amplificată și de munca cu orele în fața laptopului, a timpului îndelungat petrecut pe tabletă sau telefon, dar și cititul în condiții de iluminare insuficientă.

istoria oftalmologiei

Un viciu de refracție peste limita normalului poate duce în timp la apariția strabismului, ochiului leneș ambliopiadurerilor de cap și a oboselii acomodației astenopia acomodativă. De asemenea, medicul oftalmolog ar istoria oftalmologiei dori să examineze în detaliu structurile interne ale ochiului — cristalinul, nervul optic, macula, retina periferică și vasele de sânge retiniene, prin dilatarea pupilei.

istoria oftalmologiei

Anumite patologii ale retinei sau chiar cataracta ar putea trece în caz istoria oftalmologiei neobservate. La copil este foarte important să diagnosticăm și să tratăm la timp afecțiuni precum cele menționate mai sus, pentru a nu exista repercursiuni pe termen lung asupra vederii. Cataracta congenitală nediagnosticată precoce poate duce la scăderea permanentă a acuității vizuale și de multe ori la apariția nistagmusului.

User account menu

Strabismele sau erorile mari de refracție pot favoriza apariția ambliopiei, tratabilă optim înaintea vârstei de 8 ani. Este recomandat ca măcar primul examen oftalmologic să fie făcut cu picături, iar examinarea fundului de ochi cu dilatare să se facă periodic, inclusiv la pacientul adult. Efectele secundare cele mai frecvente ale istoria oftalmologiei sunt o ușoară senzație de usturime.

istoria oftalmologiei conjunctivita bacteriana

Aceasta persistă câteva secunde. Ulterior are loc dilatarea pupilei, dar va exista și o ușoară fotofobie disconfort la lumină și vederea încețoșată timp de ore sau chiar 24 de ore.

istoria oftalmologiei

În ciuda acestor istoria oftalmologiei, picăturile sunt esențiale pentru măsurarea cu acuratețe a istoria oftalmologiei. Totodată, cu ajutorul lor putem să prescriem corecția optică cea mai potrivită. De asemenea, ne permit o bună vizualizare a structurilor din interiorul ochiului și, în unele situații, fac vizibil un strabism latent, care altfel poate fi bine compensat, dar necesită corecție optică pentru a nu deveni manifest.

descărcați exerciții pentru îmbunătățirea vederii