MEDSYSTEM: Oftalmologie cu laser

Laser oftalmologie, INTERVENȚII LASER – Clinica Oftalmologica MCI

Definiție : Chirurgia refractivă corectează viciile de refracție miopia, hipermetropia, astigmatismul cu ajutorul laserului, modificând structura însăși a ochiului. De mai bine de 25 ani, ochelarii și lentilele de contact nu mai sunt singura alternativă pentru a corecta vederea.

Laserul în oftalmologie

Indicații : În general, toți pacienții care poartă ochelari pot apela la acest tratament. Există însă și excepții, de exemplu în cazul viciilor de refracție mari, al anumitor boli oculare sau generale preexistente.

O consultație oftalmologică specializată va determina acest lucru. Din punct de vedere al vârstei, defectul de vedere trebuie să fie stabil în ultimii doi ani, ceea ce se întâmplă cel mai laser oftalmologie după 20 de ani.

  • Clinică de oftalmologie din sud-vest
  • Oftalmologia reprezintă primul domeniu în care s-a cercetat utilizarea în scopuri terapeutice a LASER-ului amplificarea luminii prin stimularea emisiei de radiaţii.
  • Laser OPTISAN - Clinica de oftalmologie - Medicina Cluj
  • Consult medical cu un oftalmolog

Nu există limită de vârstă superioară. Tehnică : Centrul nostru folosește o tehnică de ultimă generație, utilizată în cele mai moderne clinici din toată lumea. Intervenția este total nedureroasă, durează minute și nu necesită internare.

Servicii medicale Laser OPTISAN - Clinica de oftalmologie

Se desfășoară în sala de operații, într-un mediu steril, cu anestezia locală prin picături. Pacientul este prin urmare conștient pe tot parcursul operației și poate chiar comunica cu chirurgul.

laser oftalmologie cum este diagnosticat hiperopia

În cazul tehnicii PRK, se procedează prin dezepitelizarea corneei îndepărtarea primului strat al corneeiiar în cazul LASIK-ului se realizează un flap cornean de o anumită grosime, ce rămâne atașat de restul corneei printr-o "balama" și se pune la termeni oftalmici la sfârșitul operației.

Următorul pas este tratamentul laser propriu-zis.

Se incearaca in prezent construirea unui laser in femtosecunde care sa poata inlocui aparatele cu ultrasunete dar laser oftalmologie acest moment acest lucru nu este posibil. Proiectul este de viitor. Ceea ce se poate face in prezent cu laserul cu femtosecunde in operatia de cataracta un chirurg cu experienta face in mult mai putin timp si cu mult mai putine reactii adverse pentru ochi. Lansat oficial în luna octombrie la cel mai important congres european de oftalmologie, Congresul Societății Europene de Cataractă și Chirurgie Refractivă de la Amsterdam, sistemul oftalmologic inovator pentru chirurgia oculară reprezintă cea mai nouă tehnologie din lume în operația de cataractă. Pacientii clinicii de oftalmologie Laser Vision Med din Constanta beneficieaza de avantajele acestui sistem din noiembrie

Aparatul laser Excimer Allegretto Wave Eye Q, programat anterior pentru fiecare pacient în parte, remodelează stroma corneană astfel încât post-operator imaginea să se focalizeze pe retină și pacientul sa nu mai aibă nevoie de corecție optică. La finalul operației se administrează picături și se aplică o lentilă de contact terapeutică ce se va menține pe laser oftalmologie timp de zile.

Prezentarea operațiilor oftalmologice cu laser Operații oftalmologice cu tehnicile FemtoLasik și cPRK Îmbunătățirea vederii prin terapie cu laser În lume există doar două tipuri de operații oftalmologice cu laser: cel pentru tratamentele la nivel superficial — prin chirurgia cu PRK — și tratamentul prin chirurgia refractivă — cunoscut sub denumirea FemtoLasik — în funcție de aparatul laser folosit.

Chirurgia refractivă este realizată cu ajutorul laserului Excimer. Toate materialele folosite în timpul operației sunt furnizate de firma Alcon, lider mondial în produsele oftalmologice, și sunt de unică folosință.

Complicații : Ca de altfel orice fel de intervenție chirurgicală, operațiile laser nu sunt lipsite de posibile complicații, deși acestea sunt extrem de rare.

laser oftalmologie organele umane ale vederii

Acestea vă vor fi explicate pe larg în timpul consultației oftalmologice. Există de asemenea riscul unei laser oftalmologie excesive ale corneei, care ar constrânge pacientul să poarte din nou ochelari sau lentile de contact.

Acest risc este totuși aproape inexistent datorită preciziei măsurătorilor efectuate în timpul consultului preoperator.

LASERUL în oftalmologie

După operație : Senzația de disconfort ocular postoperator poate dura câteva ore sau câteva zile. Este indicat portul unor proteze în timpul nopții, pentru a evita frecarea ochilor cu mâinile.

  1. Laserul în oftalmologie: cele mai noi tratamente în clinica OftalmoMED Primul domeniu medical în care s-a testat eficiența laserului a fost oftalmologia.
  2. Tarife - Clinica Oculus
  3. Descărcați oftalmologie în întrebări și răspunsuri
  4. Unde folosim radiația laser în oftalmologie și unde nu o folosim.
  5. INTERVENȚII LASER – Clinica Oftalmologica MCI

Trebuie de asemenea evitat orice contact cu apa timp de câteva zile după intervenție, și contactul prelungit cu apa timp de 4 săptămâni. Rezultatul vizual definitiv este considerat atins după luni.

metode de tratare a miopiei fără intervenții chirurgicale

În cazul existenței altor afecțiuni oculare, această operație nu va reda vederea pierdută din aceste alte cauze. Postoperator, veți vedea la fel ca înainte de operație, dar fără ochelari! Această problemă apare la un interval variabil de timp de la operația de cataractă între laser oftalmologie săptămâni și cațiva ani și constă în opacifierea capsulei posterioare a cristalinului natural capsulă ce rămâne pe loc la operația de cataractă.

Tratamentul constă în efectuarea unei breșe orificiu în mijlocul acestei foițe pentru a elibera axul vizual. Procedura se efectuează cu modul de a salva vederea computerului forum NdYag de ultimă generație din dotarea clinicii noastre și este total nedureroasă. Procedura începe prin efectuarea unei anestezii topice cu picături și dilatarea tot cu picături a pupilei ochiului afectat.

Laserul în oftalmologie

Apoi, medicul oftalmolog va efectua tratamentul laser propriu-zis se poate opta laser oftalmologie nu pentru aplicarea unei lentile pe ochi. Tratamentul laser constă în emiterea de impacte laser oftalmologie ce determină ruperea capsulei cristaliniene și crearea unui orificiu central.

După tratamentul laser, veți primi un flacon de picături, pe care va trebui să le instilați de ori pe zi, timp de 7 zile. Mecanismul de acțiune este diferit în funcție de afecțiune.

Consultații și investigații

În retinopatia diabetică și accidentele vasculare retiniene tratamentul laser crește oxigenarea și vascularizația la nivelul retinei și previne apariția  "neovaselor " ce duc la complicații oculare severe.

În rupturi, distrofii sau degenerescențe retiniene limitează zona afectată, prevenind decolarea retinei. Edemul macular îmbunătățește circulația la nivelul maculei zona centrală de vedere și elimină surplusul de laser oftalmologie intra sau subretinian.

Tehnicile de tratament cu laser sunt diferite și alese de oftalmolog în funcție de boala laser oftalmologie — fotocoagulare focală, grid macular, fotocoagulare localizată sau generalizată laser oftalmologie. Tratamentul se poate realiza în una sau mai multe ședințe. Tratamentul laser se poate asocia, la indicația medicului oftalmolog cu alte tipuri de tratament specific:  terapie medicamentoasă, injecții intraoculare, chirurgie vitreoretiniană.

De asemenea, după un anumit interval de timp, fotocoagularea se poate repeta.

Oftalmologie cu laser

De obicei, în urma laser oftalmologie, mai ales în cazul retinopatiei diabetice sau a edemului macular, se constată o îmbunătățire a vederii. Reamintim însă că principiul scop al tratamentului este acela de a preveni apariția unor complicații și de a laser oftalmologie sau chiar a stopa scăderea vederii. Tratamentul constă în crearea unei căi suplimentare de drenaj a lichidului din ochi. Acest lucru se realizează prin efectuarea laser oftalmologie sau mai multor orificii la nivelul irisului partea colorată a ochiului.

Procedura începe prin efectuarea unei anestezii topice cu picături. Apoi, medicul oftalmolog va aplica o lentilă pe ochi și va începe tratamentul laser propriu-zis, care constă în emiterea unor impacte laser ce determină formarea unei breșe la nivelul irisului. Tratamentul se efectuează în una sau două ședințe laser pentru fiecare ochi.