Facilitati de tratament

Oftalmolog forum. Dr. Daniela Eleonora Cioplean. CV. - Clinica Oftapro

Glaucomul este o afecțiune oftalmologică ce se caracterizează prin distrugerea progresivă a nervului optic și care poate duce la orbire întuneric total.

oftalmolog forum consultări gratuite cu un oftalmolog

Poate fi sau nu asociată oftalmolog forum presiune intraoculară crescută. Este a doua cauză de orbire la nivel mondial, după cataractă, de care se deosebește prin pierderea ireveresibilă a vederii. Glaucomul poate să apară la toate vârstele, inclusiv de la oftalmolog forum, dar cel mai frecvent se întâlnește după vârsta de 40 ani. Ce este nervul optic și cum este el afectat în glaucom? Nervul optic este un fascicul format din peste 1 milion de fibre nervoase microscopice, care are rolul de a transmite informațiile vizuale de la fotoreceptorii retinieni din interiorul ochiului până la creier.

În glaucom, distrugerea fibrelor nervoase ale nervului optic are loc în interiorul globului ocular, oftalmolog forum această distrugere este cauzată de dezechilibrul dintre valoarea presiunii intraoculare și valoarea presiunii din micile vase de sânge care hrănesc nervul optic.

ochelari de moda pentru a cumpăra

Să ne imaginăm că nervul optic este o floare, iar micile vase de sânge sunt reprezentate de un furtun, prin care curge apă către floare. Presiunea intraoculară poate fi considerată o greutate care apasă pe furtun.

oftalmolog forum

Pentru o greutate ce corespunde unei presiuni intraoculare normale mmHgfurtunul rezistă și nu se îngustează, însă dacă punem o greutate mai mare, furtunul începe să se stranguleze, aducând mai puțină apă la floare, iar aceasta va începe să se ofilească, precum se deteriorează nervul optic în glaucoma. Ce este presiunea intraoculară și stiinta viziunii ce este important în glaucom?

Tata a fost un sportiv desavarsit, un om puternic, care nu a avut nevoie de doctori. Teddy i-a dat, la o varsta frumoasa, o pofta extraordinara de a trai. Si de a se bucura de fiecare clipa cu el.

Globul ocular este un organ sferic oftalmolog forum și are un conținut care apasă pe pereții ochiului, determinând presiunea intraoculară. Trebuie mentionat faptul că presiunea intraoculară este diferită de presiunea arterială, neexistând în mod oftalmolog forum o legătură între cele două. Valorile normale ale presiunii intraoculare sunt între 11 și 22 mm Hg milimetri coloană de mercur.

Măsurarea acesteia se realizează cu ajutorul unui aparat special numit tonometru.

Progresul tehnologic și dorința de instruire a medicilor oftalmologi ambițioși a făcut posibilă intervenția chirurgicală cu implanturi de cristalin multifocal și la noi în țară. Mai mult, intervenția nu vindecă doar cataracta, ci poate elimina necesitatea de a purta ochelari. Ce este cataracta? Ce este cristalinul? Acesta are rolul de a focaliza lumina pe retină și de a ajusta focalizarea vederii.

Așa cum oftalmolog forum arătat multe studii clinice, presiunea intraoculară reprezintă cel mai important factor de risc în boala glaucomatoasă. De cine depinde presiunea intraoculară? În partea din față a ochiului, se găsește un spațiu numit camera anterioară, oftalmolog forum între iris care dă culoarea ochilor și cornee partea cea mai din față a ochiului, transparentă, care este înconjurată de albul ochiului — scleră.

Prin camera anterioară trece un lichid transparent, ce conține multiple substanțe hrănitoare pentru ochi, numit umoare apoasă.

Medic Chat - sfaturi medicale online în cel mai scurt timp

Acest lichid este produs în spatele irisului, trece prin pupilă și ajunge în camera anterioară. Umorul apos părăsește camera anterioară prin unghiul format de iris și cornee.

  • Fundamental: Ține minte setările permisiunilor de cookie Fundamental: Permite sesiunile de cookie Fundamental: Adună informațiile introduse în formularele de contact pentru newsletter sau alte formulare de pe toate paginile Fundamental: Ține evidența produselor adăugate în coșul de cumpărături Fundamental: Autentifică logarea dvs.
  • Recomandare medic oftalmolog in Bucuresti - Medicina Bucureşti
  • Actovegin gel ocular — in tratamentul afectiunilor oftalmologice 1.
  • Oftalmologie - Forumul Softpedia
  • Prețuri | INFOSAN
  • MEDSYSTEM: Medsystem Oradea

În acest unghi se găsește o structură poroasă de dimensiuni microscopice, asemănătoare unui filtru, numită rețea trabeculară. Presiunea intraoculară depinde de cât de mult umor apos se găsește în interiorul ochiului la un moment dat, în glaucoma, drumul umorii apoase prin interiorul ochiului fiind îngreunat sau chiar oprit.

De câte feluri poate fi glaucomul? Există multe clasificări, însă cele mai importante forme de glaucom sunt: Glaucomul cu unghi deschis — atunci când unghiul dintre cornee și iris este larg, iar problema este la nivelul rețelei trabeculare, prin care umorul apos se oftalmolog forum mai greu.

Întreabă un doctor online

Creșterea de presiune intraoculară nu este foarte mare. Este forma cea mai frecventă, care evoluează încet, fără ca pacientul să conștientizeze pierderea de vedere. Adesea, când pacientul sesizează vederea scăzută, leziunile sunt avansate. Pe lângă scăderea de vedere din fazele avansate, pacienții se mai pot plânge de dureri oculare ușoare sau moderate, lăcrimare, ochi roșii, halouri colorate în jurul surselor de lumină. Glaucomul cu unghi închis sau îngust — apare când unghiul dintre cornee și iris este îngust sau chiar închis contact între cornee și irisiar evacuarea umorului apos oftalmolog forum blocată aproape complet, ceea ce duce la o creștere mult mai mare a presiunii intraoculare.

Astfel, această creștere semnificativă a presiunii intraoculare duce la un atac acut de glaucom, care se manifestă prin dureri oculare intense, ce debutează brusc. De asemenea apare și o scădere bruscă a vederii, iar frecvent apar și simptome digestive dureri abdominale, greață, vărsăturicare uneori pot face oftalmolog forum forum să creadă că problema lui este de natură digestive. Cine are risc mai crescut pentru a face glaucom? Persoanele peste 40 ani, mai ales cele cu miopie si cele care au rude de sânge, diagnosticate cu glaucoma.

Clinica oftalmologie

Din acest motiv se indică un consult oftalmologic complet persoanelor care intră în categoriile de mai sus. Cum se pune diagnosticul de glaucom?

  • Actovegin gel ocular – in tratamentul afectiunilor oftalmologice – expertizacontabilitate.ro
  • control oftalmologic - unde? - Pagina 2
  • Acupresiune pentru scăderea vederii

În primul rând, trebuie efectuat un examen oftalmologic amănunțit care constă în: determinarea refracției ocular; testarea acuității vizuale cu cea mai bună corecție; tonometrie măsurarea oftalmolog forum intraoculare ; examinarea biomicroscopică a ochiului fără picături de dilatare; examinarea fundului de ochi cu picături pentru dilatarea pupilei.

Dacă medicul oftalmolog observă semne sugestive pentru glaucom, atunci se vor efectua și: gonioscopie — pentru vizualizarea unghiului camerei anterioare; testarea câmpului vizual testează funcția nervului optic ; tomografie în coerență optică a nervului optic evaluează structura nervului optic ; pahimetrie corneană măsoară grosimea corneei. Poate fi vindecat glaucomul?

Clinica Oftalmologica Iris  s-a infiinţat din dorinţa de a promova necesitatea consultului oftalmologic precoce la copil şi de a oferi consultaţii şi tratamente adecvate acestei grupe de vârstă. Persistă şi azi concepţia că un copil nu poate fi examinat până la vârsta de trei ani, din cauza colaborării dificile.

Din păcate nu există oftalmolog forum curativ pentru glaucom, în sensul că pierderea de vedere prin glaucom nu poate fi recuperată. Tratamentul actual din glaucom are scopul de a păstra vederea așa cum este ea la momentul diagnosticului și de a preveni orbirea. Tratamentul în glaucom Având în vedere că presiunea intraoculară crescută este cel mai important factor implicat în progresia glaucomului, tratamentul are ca scop reducerea presiunii intraoculare la o valoare normală.

Pentru a realiza acest lucru avem la dispoziție 3 direcții de tratament: Tratament oftalmolog forum, cu picături oftalmice — care trebuie aplicate toată viața Tratament laser Tratament chirurgical — în cazurile în care tensiunea intraoculară crescută oftalmolog forum poate fi redusă cu tratamentul de mai sus.

De precizat că intervenția chirurgicală nu va reda vederea, ci va fi indicată pentru a scădea tensiunea intraoculară în cazurile rezistente la tratamentul conservator. De asemenea, trebuie luate măsuri pentru oftalmolog forum microcirculației de la nivelul nervului optic, folosind vasodilatatoare și trofice nervoase.

De multe ori este necesară și o evaluare a funcției cardio-vasculare profilul tensiunii arteriale pe 24 ore, nivelul colesterolului seric, ecografie Doppler al arterelor carotide etc. Cui ne adresăm? Pentru a confirma sau infirma diagnosticul de glaucom, trebuie să ne adresăm medicului specialist oftalmolog pentru un consult complet.

oftalmolog forum exercitii corectare miopie

Este important să reținem că în cazul glaucomului oftalmolog forum necesare mai multe vizite succesive la oftalmolog, pentru a putea stabili un diagnostic și tratamentul corect.