Viziunea, strategia si telul nostru

Viziune profundă

Timișoara - O viziune strategică pentru capitala Banatului Timișoara anului este un oraș construit în jurul cetățenilor.

viziune profundă

O veritabilă capitală regională, ea este racordată economic, administrativ și cultural, la tot ceea ce înseamnă Europa. Timișoara următorului deceniu e un oraș în care vrei să studiezi, să muncești și să-ți viziune profundă o familie. Serviciile publice și infrastructura de transport sunt în pas cu vremurile, iar dezvoltarea cartierelor și a spațiilor publice creează un oraș democratic, echitabil și accesibil tuturor.

Dragoş Anastasiu: România are nevoie de viziune şi spirit antreprenorial

Cu spații verzi îngrijite, piețe publice animate și infrastructură sportivă adusă la zi, cartierele Timișoarei oferă locuitorilor confortul și siguranța de care au nevoie. Copiii se pot juca neînsoțiți, în timp ce seniorii se simt cu adevărat părtași la viața comunității. Interacțiunea cu administrația orașului este digitală și transparentă, instituțiile şi societățile publice fiind într-o colaborare strânsă cu societatea civilă și cetățenii.

Timișoara anului este orașul în care dorești să trăiești, să îți crești copiii și să îmbătrânești.

Viziunea, strategia si telul nostru

Pentru ca acest lucru să se întâmple e nevoie de o strategie care să dea o direcție pentru viitorul comunității. Aceasta este o viziune strategică pentru întregul oraș, iar realizarea ei va necesita dedicare și colaborare. Ne asumăm un rol activ al primăriei, de entitate care coagulează energiile pozitive ale Timișoarei. Energia care alimentează transformarea orașului vine de la oamenii care locuiesc și lucrează în cartiere.

Abordarea noastra reflecta identitatea si conduita noastra.

Așadar, dezvoltarea sănătoasă a orașului poate funcționa doar pe baza unor cartiere puternice, unde oamenii se simt bine și sunt parte a unei comunități: cartiere curate, viziune profundă servicii și dotări la care viziune profundă poate ajunge la pas, cu spații verzi și locuri de joacă, cu o conexiune bună spre restul orașului, cu evenimente comunitare, viziune profundă cetățeni implicați în procesul de luare a deciziilor care îi vizează direct. Mutăm atenția administrației locale spre cartierele Timișoarei.

Întărim legătura cu cetățenii prin revigorarea consiliilor consultative de cartier și numirea de responsabili de cartier în Primărie. Împreună cu cetățenii, vom dezvolta o strategie pentru fiecare cartier care să ghideze dezvoltarea acestora. Orașul metropolitan Timișoara depășește cu mult limitele unității administrativ-teritoriale, fiind motorul care alimentează viziune profundă energie și vitalitate întreaga zonă metropolitană.

Realitatea locuitorilor acestei zone metropolitane este aceeași, indiferent că stau în Dumbrăvița sau în Calea Lipovei. Organizarea actuală a instituțiilor și serviciilor publice - de la transport în comun sau infrastructură rutieră, până la educație sau urbanism - nu ține cont de această realitate.

Pentru a asigura o dezvoltare durabilă coerentă pentru întreaga aglomerare urbană, administrația orașului va trebui să pună în mișcare un mecanism de coordonare și planificare cu localitățile din periurban și să își asume o guvernare metropolitană autentică și extinsă și un rol de lider pentru întreg Banatul. Orașul european Timișoara are o poziție geografică privilegiată în context euro-regional.

ochelari computer miopia

Timișoara trebuie să își reafirme identitatea europeană bazată pe valori, respectarea regulilor și multiculturalitate. Ne aflăm în competiție pentru investitori, pentru studenți și talente atât cu orașele românești, cât și cu alte orașe de mărimea Timișoarei din întreaga Europă și chiar din lume. Doar creșterea atractivității sale internaționale va putea asigura viitorul orașului pe termen lung. Pentru a fructifica potențialul Timișoarei, vrem să investim în infrastructura turistică, să folosim mai bine legăturile internaționale existente - de exemplu cu orașe înfrățite, să sprijinim internaționalizarea universităților, să fim un oraș - magnet pentru profesioniști și să atragem în continuare investitori din domenii de vârf în zona metropolitană.

Vom crea viziune profundă structură nouă pentru a maximiza atragerea fondurilor europene pentru Timișoara. Deschidem și digitalizăm administrația locală.

viziune profundă institutele de cercetare de oftalmologie

Administrația publică locală este sistemul operator pentru Timișoara. Disfuncționalitatea viziune profundă frânează orice dezvoltare coerentă a orașului. Ne asumăm reforma și depolitizarea profundă a administrației locale - atât la nivelul Primăriei, cât și al instituțiilor și societăților comerciale din subordinea ei. Vom avea zero toleranță pentru orice fel de corupție. Administrația va funcționa după principiile Viziune profundă Guvernanței Deschise, pentru ca actul administrativ să fie transparent, competent și să asigure urmărirea ușoară a deciziilor și eficacitatea acestora.

Dominic Fritz și-a prezentat viziunea de campanie: Voi fi un primar european pentru un oraș european 11 februarie Reactualizat la: 17 august Candidatul USR la Primăria Timișoara, Dominic Samuel Fritz, și-a prezentat, marți seara, la Iulius Mall, viziunea cu care va încerca să câștige Primăria Timișoara. Viziunea tânărului neamț se bazează mai puțin pe promisiuni concrete, ci pe un program pe zece ani de reformă profundă a sistemului administrativ. Trimite articolul X În fața unei săli arhipline, Dominic Fritz și-a prezentat viziunea sa pentru Timișoara, până în Programul lui seamănă doar cu numele cu documentul Timișoara — Visionrealizat înpe vremea fostului primar Ciuhandu. Politica nu duce viziune profundă de promisiuni, ci de principii.

Acest lucru presupune că: Transparența radicală va fi arma noastră cea mai puternică împotrivă nepotismului și incompetenței existente în administrație. Vom crește accesul la informație publică la toate nivelurile administrative prin colectarea și publicarea viziune profundă a informațiilor asupra cheltuielilor și eficacității serviciilor publice.

Cetățenii vor fi implicați de când începem să planificăm un proiect, nu când deciziile sunt luate deja. Primăria trebuie să se transforme într-o instituție deschisă, un viziune profundă de noi mecanisme de colaborare între administrație și mediul academic, economic, civic și respectiv cetățeni.

modul de a salva vederea computerului forum cărți despre oftalmologie

Vom avea grijă să ascultăm vocea copiilor, seniorilor, oamenilor cu dizabilități și a comunităților marginalizate. Digitalizarea consecventă oferă oportunitatea de a distribui informația în moduri și formate accesibile publicului, în așa fel încât oamenii să înțeleagă actul administrativ și să-l poată influența.

glosar pe mișcarea ochilor și vederea binoculară ochelari pentru corectarea vindecarea vederii ochilor

Întreaga interacțiune a cetățeanului cu administrația va avea loc digital, prin platforme publice, ce folosesc principiul datelor deschise. În secolul 21 nu vom mai pierde timp stând la cozi sau plimbând hârtii prin oraș. Afirmăm tradiția timișoreană de inovare și creativitate. Timișoara viziune profundă viziune profundă amplă tradiție de avangardă - culturală, economică, administrativă și politică.

Viziunea AERZEN – abordare sistematică a creșterii

Într-o lume aflată program miopie oculin continuă și rapidă transformare, capacitatea unui oraș de a face față provocărilor noi și de a găsi soluții inovatoare este un factor decisiv pentru dezvoltarea lui durabilă Sunt trei parteneri mari alături de care Timișoara viziune profundă să-și definească profilul de oraș al inovației: Viziune profundă sunt ingredientul magic al inovației și al dezvoltării, atrăgând atât tineri în căutare de oportunități, cât și companii ce doresc să investească sau startup-uri inovatoare.

Avem ambiția să transformăm Timișoara în cel mai important centru academic din România. Pentru asta este nevoie de un consorțiu universitar, de atragere de investiții în infrastructura de cercetare, de colaborare deschisă între mediul academic și administrația locală și de revitalizarea complexului studențesc. Mediul economic privat va fi reorientat către inovație și dezvoltare tehnologică.

Abordare sistematică a creșterii

Orașul are nevoie să facă trecerea de la industriile cu profil manufacturier, către industrii axate pe sectoarele creative și cele cu valoare adăugată ridicată. Vrem ca Timișoara anului să devină capitala tehnologică a României. Sectorul de startup-uri tehnologice trebuie stimulat prin facilități și parteneriate cu mediul academic.

METODA CĂLĂTORIA O VIZIUNE COMPLETĂ ASUPRA VINDECĂRII

Pentru a capta interesul companiilor tehnologice importante, Timișoara trebuie să devină un oraș atractiv pentru forța de muncă înalt calificată în aceste sectoare de vârf. Sectorul cultural în acest oraș este mult mai mult decât o sursă viziune profundă divertisment pentru locuitori sau turiști. Acesta are un rol de motor inovator și întregitor pentru societate. În acest sens, vom susține concret instituțiile culturale, prin bugete multianuale și cu mai mult respect pentru artiștii lor.

Classic Care Gel de curăţare profundă

Ne propunem să redăm libertatea de a crea tuturor actorilor independenți din cultură, fie ei trupe de muzică, teatre independente, pictori sau sculptori. Le vom oferi finanțări transparente și le vom pune la dispoziție spațiile publice pentru creație și interpretare. Pentru ca anul să fie un succes și pentru ca Timișoara să se bucure apoi de moștenirea acestui an, este esențial să urmăm liniile proiectului care a câștigat titlul viziune profundă capitală culturală europeană.

Viitorul Timișoarei este legat de prezervarea demnă a istoriei sale, în special a excepționalului patrimoniu arhitectural. Administrația noastră va ghida procesul de reabilitare a cartierelor istorice.

Viziune & Valori

Conectăm oamenii cu un sistem modern de mobilitate urbană. Timișoara a fost mereu un nod pentru întreaga regiune a Banatului istoric. Un oraș inovator și prosper este un oraș în care toți locuitorii zonei metropolitane se pot mișca ușor și comod, indiferent de mijlocul de transport utilizat sau de distanța străbătută, dar unde și bunurile sunt rapid transportate dintr-un loc în altul. Timișoara viitorului are nevoie de viziune profundă de mobilitate durabilă specifice unei zone metropolitane moderne.

Transportul velo și pietonii se potrivesc perfect unui oraș modern de mărimea Timișoarei.

Viziune & obiective

Zonele rezidențiale trebuie gândite în jurul intereselor comunității, viziune profundă centre de cartier și trasee pietonale. Pietonii și bicicliștii vor deveni cetățeni respectați de administrație, iar oricine perioada aparenta de miopie la copii va putea merge sau pedala zilnic, în condiții de siguranță și confort.

Vom trasa trotuare și piste de biciclete ce vor uni atât zone dintr-un cartier, cât și din întregul oraș. Infrastructura velo va fi realizată în parteneriat cu localitățile periurbane, pentru ca sistemul să permită deplasarea între localități. Transportul public are nevoie de optimizarea traseelor și elaborarea unui program de funcționare adaptat cererii călătorilor.

Astfel va fi o alternativă favorabilă și o alegere reală pentru deplasările din viziune profundă metropolitană. Transportul cu mașina este constrâns de configurația rețelei de străzi către centrul Timișoarei, iar parcarea vehiculelor e în majoritatea zonelor un calvar. Vom îndrepta investițiile în infrastructura rutieră îndeosebi către completarea inelelor de circulație. Astfel vom reduce atât timpii de deplasare, cât și noxele din aerul ce-l respirăm.

Search form

Ca să eliberăm spațiul public de mașini, vom construi parcaje publice sub- sau supraterane în centru și vom amenaja parcări în cartiere, inclusiv prin investiții și parteneriate public-private.

Transportul feroviar și aerian sunt subdezvoltate și nu țin pasul cu nevoile locuitorilor regiunii.

viziune profundă

Timișoara trebuie să profite de rețeaua extinsă de cale ferată din zonă, așadar vrem să transformăm orașul în centrul unei rețele de trenuri metropolitane, permițând deplasarea rapidă și sigură pe cale ferată din interiorul orașului până în periurban și orașele învecinate. Unul dintre aceste trenuri metropolitane ar putea lega aeroportul cu centrul Timișoarei și Gara de Nord.